Het belang van een snelle webshop

Het belang van een snelle webshop

Wij hebben in Nederland snel internet, maar in de meeste gevallen geen snelle webshops. Hoe zit dat?

Webshops worden gemaakt met software die in de meeste gevallen 10 jaar geleden is ontstaan. Dat was het tijdperk van de desktop en traag internet. De meeste webshops waren toen sneller dan de dataverbinding. Die verhouding ligt nu anders. Buiten snel internet thuis en op het werk heb je nu ook snel internet mobiel. Het is dan ook vreemd dat softwaremakers voor webshops gewoon voortborduren op oude software en er grotendeels van uit gaan dat de gebruiker nog wel via de desktop op jouw webshop gaat kijken en kennis gaat nemen van een enorme hoeveelheid informatie.

Om webshops snel te maken en gelijktijdig te besparen op de kosten van opslagcapaciteit in serverparken en het aanleggen van snelle dataverbindingen, is voor mobiel webshopbezoek Accelerated Mobile Pages (AMP) ontwikkeld: https://www.ampproject.org/
De bestaande webshopsoftware kan niet voldoen aan de eisen die AMP stelt. De vraag is of je als bedrijf jouw webshop AMP geschikt moet maken. AMP heeft namelijk zo veel functionele beperkingen dat jouw klanten en je personeel daar niet blij van gaan worden.

Wat is het alternatief voor AMP en hoe maak je jouw webshop snel?

Hier zijn twee mogelijkheden:

  1. kijk kritisch naar wat jouw klant wenst, wat jouw software aankan en of het echt wel nodig is om zo veel informatie te delen;
  2. gebruik de snelste e-commerce software die nu verkrijgbaar is.

Snelle e-commerce software houdt rekening met een korte laadtijd van de webshop op alle apparaten. Daarnaast is het voor de mensen die de webshop moeten onderhouden handig om snel en gemakkelijk te kunnen werken in de back office van dit systeem. In tegenstelling tot AMP biedt deze software wel alle functionaliteit voor uitgebreid zaken doen met een B2C of B2B webshop.

Wil jij een snelle webshop die op mobiel, tablet en desktop werkt? Kijk dan snel hier: snelle e-commerce software

Heb je een bestaande webshop en wil je overstappen op de meest snelle webshopsoftware?

Neem contact met ons op of bel: 06 1969 6627

Wij kunnen je helpen bij het migreren van je huidige webshop naar een nieuwe snelle webshop.

Geplaatst 20-10-2017 door Michael Sonder 693
Prev
>

Geen producten

To be determined Verzending
€ 0,00 Totaal (incl. btw)

Bestel nu >